суботу, 17 жовтня 2015 р.

Сьомий міжнародний форум "Інноватика в сучасній освіті"


20-22 жовтня 2015 року у Київському Палаці дітей та юнацтва (вул. І. Мазепи, 13) відбудеться Сьомий міжнародний форум "Інноватика в сучасній освіті" та Друга міжнародна виставка закордонних навчальних закладів "World Edu".

Організовує і проводить форум компанія "Виставковий Світ" за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 780-р від 22.07.2015 р. виставці офіційно надано статус міжнародної та включено до переліку виставок, що проводяться в Україні у 2015 році.

У форумі візьмуть участь 578 національних вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти, наукових установ, підприємств, що презентують технічне обладнання та освітні програми з 24 регіонів України, а також навчальні заклади та освітні агентства Канади, США, Великої Британії, Польщі, Словаччини, Чехії, Ізраїлю, Франції та інших країн.

Зокрема, 
- 77 - університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ;
- 22 - закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій;

- 357 - вищих навчальних закладів післядипломної та неперервної освіти, обласних і міських управлінь (департаментів) освітою, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів;

- 98 - навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти, професійно-технічні навчальні заклади;

- 24 - виробники та дистриб’ютори сучасних засобів навчання, проекти, сучасні програми та рішення для галузі освіти, видавництва, освітні портали.

Провідні вищі навчальні заклади України презентуватимуть інноваційні здобутки та їх упровадження в освітню практику для підвищення якості навчання, досвід співпраці з закордонними навчальними закладами, дослідницькими центрами, програми міжнародного обміну.

Ознайомлять випускників шкіл і майбутніх абітурієнтів із напрямами підготовки, програмами навчання, розкажуть про перспективи сучасних професій, діяльність підготовчих курсів та умови вступу у 2016 році.

Закордонні навчальні заклади та освітні агенції пропонуватимуть умови навчання. Уперше в межах виставки представники закладів освіти Канади, США та Великої Британії нададуть індивідуальні консультації щодо вступу та переваг навчання в тій чи іншій країні, особливостей освітньої системи та отримання грантів.

Учням нададуть інформацію щодо сертифікатів на отримання стипендій за академічну успішність та іспит з іноземної мови. Спілка Поляків міста Києва, освітня агенція "ПОСВІТА", Центр іноземної освіти "Освіта Маркет" та OsvitaPoland запропонують можливість безкоштовного навчання в гімназіях, ліцеях і технікумах Польщі та представлять пропозиції щодо навчання у провідних польських ВНЗ.

Досвід упровадження освітніх, виховних та виробничих новацій в діяльність навчальних закладів профтехосвіти презентуватимуть представники професійно-технічних навчальних закладів.

Вищі навчальні заклади післядипломної та неперервної освіти, обласні та міські управління (департаменти) освітою, загальноосвітні школи, гімназії, ліцеї, дошкільні та позашкільні навчальні заклади із Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Львівської, Вінницької, Волинської, Харківської, Миколаївської, Чернівецької, Черкаської, Запорізької, Закарпатської, Хмельницької, Кіровоградської, Житомирської та інших областей презентуватимуть досягнення в розробці інноваційних технологій і методів перепідготовки та навчання педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу та педагогічної майстерності, досвід упровадження інновацій у підвищення професійної компетентності педагога, створенні та функціонуванні інформаційно-освітнього середовища навчального закладу та діяльність з підтримки талановитих учнів.

Форум також представить виробників сучасних засобів навчання, проектів, електронних програм і рішень для галузі освіти, видавництв, освітніх порталів, які демонструватимуть на експозиціях різні види електронного ресурсу, ІКТ, програмне забезпечення, макети та обладнання для кабінетів хімії, фізики, біології, нові дидактичні рішення для підвищення якості навчання.

Крім того, програмою форуму передбачено проведення конференцій, семінарів, презентацій за участю директорів і провідних науковців Національної академії педагогічних наук України, керівників і фахівців Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, органів державної влади і управління, практичних працівників галузі освіти, представників закордонних навчальних закладів і міжнародних представництв.

Під час проведення заходів відбудеться обмін досвідом між педагогами та науковцями різних країн, будуть запропоновані програми навчання в Україні та за кордоном, організовані майстер-класи та лотереї.

Немає коментарів:

Дописати коментар